Acasă Evenimente Cursul de instruire pentru Modulul: ” Managementul și exploatarea rețelelor de apeduct...

Cursul de instruire pentru Modulul: ” Managementul și exploatarea rețelelor de apeduct și de canalizare.” Grupul 2.

41
0
DISTRIBUIȚI

Cursul de instruire pentru Modulul: ” Managementul și exploatarea rețelelor de apeduct și de canalizare.”

Grupul 2.

În cadrul Programului Național de Creștere a Capacităților Operatorilor din domeniul Aprovizionării cu Apă și Canalizării, perioada 09 – 11 aprilie 2019, specialiștii din cadrul operatorilor serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare, și anume șefii serviciilor  de exploatare a rețelelor de apă, șefii serviciilor de exploatare a rețelelor de canalizare și maiștrii, au participat la cursul de instruire cu genericul: Managementul și exploatarea rețelelor de apeduct și de canalizare. Grupul 2 (limba rusă).

Obiectivul general al Cursului de instruire constă în asigurarea dezvoltării capacităților  legate de domeniul alimentării cu apă și canalizare care sunt utilizate de către operatorii „Apă-Canal” din Republica Moldova.

În cadrul instruirilor au fost instruiți și certificați 25 specialiști din cadrul a 18 întreprinderi de alimentare cu apă și de canalizare.

Cursul de instruire este organizat de către Direcția Executivă a Asociației “Moldova Apă-Canal” (AMAC) în colaborare cu Institutul de Formare Continuă în domeniul Alimentării cu Apă și de Canalizare pentru membrii AMAC (IFCAAC), cu suportul Proiectului Modernizarea Serviciilor Publice Locale (MSPL) implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit, GIZ).

 

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).