Acasă Evenimente Cursul de instruire pentru Modulul: ” Managementul energetic și automatizarea proceselor în...

Cursul de instruire pentru Modulul: ” Managementul energetic și automatizarea proceselor în sistemele de alimentare cu apă și de canalizare.” Grupul 2 (limba rusă)

18
0
DISTRIBUIȚI

În perioada 11 – 12 – 13 iunie 2019, în cadrul Programului Național de Creștere a Capacităților Operatorilor din domeniul Aprovizionării cu Apă și Canalizării, sa desfășurat cursul de instruire cu genericul: Managementul energetic și automatizarea proceselor în sistemele de alimentare cu apă și de canalizare. Grupul 2 (limba rusă). Instruirile sunt dedicate specialiștilor din cadrul operatorilor serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare, și anume energeticienilor șefi, energeticienilor, și inginerilor șefi.

Obiectivele Cursului de instruire fiind:

– asigurarea dezvoltării capacităților legate de domeniul managementului energetic și automatizarea proceselor în sistemele de alimentăre cu apă și canalizare, ce sunt utilizate de către operatorii „Apă-Canal” din Republica Moldova.

– cunoașterea modificărilor operate în cadrul legislativ-normativ privind managementul electroenergetic și automatizarea proceselor în sistemele de alimentare cu apă și de canalizare.

 – familiarizarea cu modul de documentare și management în exploatarea  sistemului electroenergetic de la întreprinderile apă- canal.

În cadrul instruirilor au participat 23 specialiști din cadrul a 14 operatori de Apă-Canal din țară.

Cursul de instruire este organizat de către Direcția Executivă a Asociației “Moldova Apă-Canal” (AMAC) în colaborare cu Institutul de Formare Continuă în domeniul Alimentării cu Apă și de Canalizare pentru membrii AMAC (IFCAAC), cu suportul Proiectului Modernizarea Serviciilor Publice Locale (MSPL) implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit, GIZ).

Proiectul „Modernizarea Serviciilor Publice Locale în Republica Moldova” (MSPL) este implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ) în parteneriat cu Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului al Republicii Moldova și sprijinit financiar de Ministerul German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Uniunea Europeană, Guvernul României, Guvernul Suediei și Agenţia Elveţiană pentru Dezvoltare şi Cooperare (SDC).